Oglasi

Srbija: Prihod države od privatizacije i akcija 32,23 miliona eura

Najveći prihod, od šesnaest miliona eura, ostvaren privatizacijom 'Galenike'.
Samo od privatizacije u budžet uplaćeno 27,8 miliona euraEPA - Ilustracija

Državni sekretar Ministarstva privrede Srbije Dragan Stevanović izjavio je danas da je privatizacijom preduzeća iz portofolija resornog ministarstva i prodajom akcija i udjela u vlasništvu države iz Akcionarskog fonda, u budžet Republike Srbije u 2017. godini uplaćeno 32,23 miliona eura.

Stevanović je naveo da je samo od privatizacije u budžet uplaćeno 27,8 miliona eura.

"Kupci su se uz to ugovorom obavezali i na investicije u vrednosti od 16,27 miliona evra", rekao je Stevanović, dodajući da je najveći prihod, od šesnaest miliona eura, ostvaren od privatizacije "Galenike".

Promjena trenda u Srbiji

On je napomenuo da kada je riječ o Akcionarskom fondu, da je ukupan prihod od prodaje u 2017. godini iznosio 4,4 miliona eura, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Državni sekretar je rekao da se "privatizacijom u Srbiji dvanaest godina niko nije ozbiljno bavio, ali su vlade od 2013. godine promijenile trend i ozbiljno se posvetile ovom poslu".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.