Oglasi

Ruska Crnomorska flota u stanju pripravnosti zbog vježbe NATO-a

Brodovi i obalski raketni sistemi stavljen su u stanje pripravnosti zbog mogućnosti brzog djelovanja.
Rusija, Mornarica, PodmornicaRuska Crnomorska flota izvodi niz mjera za nadgledanje brodova NATO-aEPA - Ilustracija

Izviđački i jurišni brodovi ruske Crnomorske flote, kao i njezini obalni raketni sustavi, stavljeni su u stanje pripravnosti zbog NATO-ove vežbe u Crnom moru, rečeno je za agenciju Tass u Kontrolnom centru nacionalne obrane ruskog Ministarstva obrane.

Ovaj centar navodi da, zbog mogućnosti brzog djelovanja na moguće hitne situacije, Crnomorska flota izvodi niz mjera za nadgledanje brodova NATO-a, prenosi Tanjug.

"Izviđački brodovi, kao i skupine za pomorske napade, obalni raketni sustavi 'Bastion' i 'Bal' i pomorsko zrakoplovstvo stavljeni su u stanje pripravnosti u određenim područjima", objavljeno je iz Centra.

Vježba 'Morski štit - 2019'

Centar navodi da je u ponedjeljak u jugozapadnom dijelu Crnog mora započela NATO vježba "Morski štit - 2019", u kojoj sudjeluju brodovi i letjelice SAD-a, Bugarske, Grčke, Kanade, Nizozemske, Rumunjske i Turske, zajedno s predstavnicima gruzijskih i ukrajinskih oružanih snaga.

Kremlj je nedavno poručio da Rusija "negativno" gleda na američki prijedlog o slanju novih NATO brodova na Crno more kako bi ondje štitili ukrajinske brodove.

Washington radi na planu koji predviđa slanje novih brodova Sjevernoatlantskog saveza u Crno more, kao odgovor na oružani sukob ruske i ukrajinske mornarice u studenom 2018. godine u blizini anektiranog Krimskog poluotoka, kazala je prošle sedmice američka veleposlanica pri NATO-u Kay Bailey Hutchinson.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.