Žrtve u eksploziji na sjeveru Teherana

Deset žena i tri muškarca smrtno su stradali u eksploziji, kazao je zamjenik ministra zdravstva (Twitter)

Najmanje 13 osoba je poginulo, a šest je povrijeđeno u eksploziji u zdravstvenoj klinici na sjeveru glavnog iranskog grada Teherana, objavila je novinska agencija Fars pozivajući se na službene izvore, prenosi Hina.

Kako navodi Reuters, na koga se Hina poziva, do eksplozije je došlo zbog curenja plina, kazao je zamjenik guvernera Teherana Hamid Reza Goudarzi za državnu televiziju.

Deset žena i tri muškarca smrtno su stradali u eksploziji, kazao je zamjenik ministra zdravstva Iraj Harirchi.

Video postavljen na društvenim mrežama pokazao je da je došlo do više eksplozija na jednom mjestu na sjeveru grada, dok drugi prikazuje vatrogasce kako koriste ljestve da bi se dokopali krova zgrade.

Osjetljivo vojno postrojenje

Reuters nije mogao odmah provjeriti autentičnost objavljenih video snimaka.

Vatra koja je izbila nakon eksplozije ugušena je, kazao je za državnu televiziju glasnogovornik teheranske vatrogasne stanice Jalal Maleki.

Klinika, u kojoj je u trenutku eksplozije bilo 25 zaposlenih, primarno obavlja lakše operacije i provodi medicinska snimanja.

Prošle je sedmice došlo do eksplozije na osjetljivom vojnom postrojenju u blizini Teherana za koju je Ministarstvo odbrane navelo da je uzrokovana curenjem spremišta za plin.

Tada nije bilo prijavljenih žrtava, dodaju agencije.

Izvor: Agencije