Zoran Dragić: Ratnici smo i idemo u boj

Kao favorite Zoran Dragić ističe Srbiju, Francusku, Španjolsku i Hrvatsku (Al Jazeera)

Razgovarao: Tomislav Šoštarić

Zoran Dragić najjače je slovensko igračko ime na Eurobasketu 2015. Ovog je ljeta iz Miami Heata, gdje je igrao zajedno sa svojim bratom Goranom, otišao u Boston Celtics, da bi na kraju potpisao za ruski Himki.

Dragić je nakon pobjede Slovenije nad Nizozemskom, nakon što su prethodno izgubili od Hrvatske i svladali Gruziju, za Al Jazeeru komentirao dosadašnji učinak i rezultate svoje reprezentacije, situaciju u grupi, suparničke momčadi i imenovao koje se ekipe već nameću kao favoriti natjecanja.

  • Utakmica je išla mirnim tijekom za vas, no onda je Nizozemska stigla rezultat i opasno vam zaprijetila. Prema kraju utakmice uspjeli ste ostvariti kontrolui dvije pobjede su tu…

– Utakmica je bila vrlo teška za nas, pogotovo zbog toga što je Nizozemska na papiru vrlo lošiji tim, tako se misli, no to nije istina. Prvo poluvrijeme smo odigrali fantastično, imali smo 15 poena razlike, ali na kraju opet ista priča kao i protiv Gruzije – pala je koncentracija, Nizozemci su bili u naletu i teško ih je onda zaustaviti. A, na kraju smo četvrtu četvrtinu nekako zajedno opet odigrali kako treba i dobili utakmicu. Mislim da smo na dobrom putu, ali sada nas čeka vrlo teška utakmica protiv Grčke. Oni su favoriti ovdje, ali mi imamo pravo da se borimo i možda i pobijedimo. Nikad se ne zna.

  • Kakva je situacija u skupini sada? Grčka je, naravno, jaka, tu su Nizozemska i Gruzija, no uz Sloveniju tu su još dvije ekipe iz zemalja regije – Hrvatska i Makedonija. U turniru je i Srbija i ide joj dobro. Što su u dosadašnjem tijeku turnira pokazale momčadi iz regije i koje se ekipe već polako nameću kao favoriti natjecanja?

– To je dobra skupina – Hrvatska, Grčka, mi, Makedonija. To su sve ekipe koje znaju igrati. Makedonija je bila u polufinalu prije četiri godine i Makedonci znaju igrati. Tako da mislim da će najbitnija utakmica za nas biti protiv Makedonije. Moramo ih dobiti. Od favorita, da, tu je i Srbija, ne znam što je sa Francuzima sada, Španjolci se hoće dignuti. I Grčka je isto jaka, ali mislim i Hrvatska, ako će igrati onako kako treba.

  • Neki vaši sunarodnjaci, poput legendarnog Petera Vilfana, smatraju da bi Slovenija da nema ozljeda, dakle izostanaka nekoliko igrača, imala momčad koja bi se borila za medalju? Nema ni vašeg brata Gorana…

– Svakako. Mi nemamo Gašpara Vidmara, nemamo Mirzu Begića, Gorana Dragića…Puno tu igrača fali da imamo neku rotaciju, da možemo tempo držati i puno trčati. Sada ne trčimo kako treba, nemamo pravog playmakera. Ali to što imamo je što smo ratnici i idemo u boj.

Izvor: Al Jazeera