Oglasi

Životna priča Zlatana Ibrahimovića i u BiH

Autobiografija jednog od najboljih svjetskih nogometaša počela se prodavati i na jeziku kojim govore Zlatanovi roditelji, otac Šefik i majka Jurka.

Životna priča Zlatana Ibrahimovića, autobiografija zvijezde Milana, doživjela je nezapamćen uspjeh u Švedskoj.

Knjiga, koja je prevedena na nekoliko jezika i koja se prodaje u zemljama širom Evrope, nakon dugo čekanja i na radost Zlatanovih fanova, stigla je i u Bosnu i Hercegovinu.

Autobiografija jednog od najboljih svjetskih nogometaša počela se prodavati i na jeziku kojim govore Zlatanovi roditelji, otac Šefik i majka Jurka.

Izdavačka kuća Buybook iz Sarajeva dobila je ekskluzivna prava za objavljivanje knjige u regionu.

Zlatan je 'zločesti dečko' evropskog nogometa, igrač koji je, zbog svoje konstitucije i tehnike, posve jedinstven golgeter.

Knjižara je od ranog jutra otvorila vrata za sve one koji su željeli kupiti knjigu o nogometnoj zvijezdi čije je porijeklo sa ovih prostora, izvještava reporter Al Jazeere iz Sarajeva Emir Delić.

Zlatan je "zločesti dečko" evropskog nogometa, igrač koji je, zbog svoje konstitucije i tehnike, posve jedinstven golgeter.

Karijeru je počeo u švedskom Malmeu, nastavio u Ajaxu, odakle je otišao u Italiju.

Ostvarenje sna

Nakon Juventusa i Intera, karijeru je nastavio u velikoj Barceloni, ali je slavni klub morao napustiti zbog sukoba s trenerom Pepom Guardiolom, koji ga je i doveo na Camp Nou.

Švedski pisac David Legerkranc upravo pričom o Barceloni počinje knjigu o Zlatanu.

Damir Uzunović, direktor Baybooa, ističe da je uložen veliki napor kako bi knjiga došla do ovdašnjih čitalaca.

Zlatan je ovom knjigom, na određeni način, prevaspitava Šveđane, koji u njemu vide vječitog buntovnika.

Knjigu je sa švedskog preveo bosanskohercegovački pisac Ševko Kadrić, koji živi u Švedskoj.

On kaže da knjiga ima dvije dimenzije: problem useljenika u Švedsku i njihove segregacije, te da ona nudi pedagošku priču o uspjehu i ostvarenju jednog sna.

Kadrić kaže kako Zlatan ovom knjigom, na određeni način, prevaspitava Šveđane, koji u njemu vide vječitog buntovnika.

Izdavačka kuća Baybook očekuje da će na kraju sezone u Italiji Zlatan Ibrahimović doći u Sarajevo kako bi zvanično promovirao svoju autobiografiju.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.