Zagreb: Sessions na konferenciji o kriminalu

Jeff Sessions, SAD
U sklopu posjeta JeffaSessionsa predviđeni su i sastanci s hrvatskom predsjednicom i premijerom (Reuters)

U svom prvom posjetu Hrvatskoj, američki ministar pravosuđa i glavni državni odvjetnik Jeff Sessions sastaje se u četvrtak s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem u prigodi Regionalne konferencije o transnacionalnom organiziranom kriminalitetu u organizaciji ICITAP-a Ministarstva pravosuđa SAD-a. 

Sastanak će biti posvećen temama od zajedničkog interesa s posebnim naglaskom na bilateralnoj i regionalnoj sigurnosnoj suradnji te nastavku ciljane obuke za policijske službenike, tužitelje i predstavnike financijskih i drugih institucija u okviru programa Partnerstvo za obrazovanje s ciljem jačanja operativne suradnje u borbi protiv najsloženijih oblika kriminaliteta, prenosi Hina.

Sastanak s premijerom i predsjednicom

Ranije je najavljeno da će Sessions sudjelovati na regionalnoj radionici zajedno s glavnim državnim odvjetnicima iz šest regionalnih zemalja – Albanije, BiH, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije. 

Američki državni odvjetnik stigao je u Hrvatsku srijedu poslijepodne gdje će do petka razgovarati s najvišim dužnosnicima o tome kako, među ostalim, ojačati odnose Hrvatske i SAD-a na polju provedbe zakona. 

Prvi čovjek američkog pravosuđa sastat će se i s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović te s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Izvor: Agencije