Willu Smithu nagrada MTV Generation

Will Smith se smatra sinonimom za modernu filmsku zvijezdu (EPA)

Američki glumac i producent Will Smith dobitnik je nagrade “MTV Generation” za svoj opus u filmskoj industriji, a bit će mu uručena na 25. dodjeli MTV filmskih nagrada 10. aprila u Burbanku, u Californiji, saopćio je MTV.

Smith, koji je sinonim za modernu filmsku zvijezdu, napravio je proboj ulogom u kultnom ostvarenju Dan nezavisnosti, kao i u filmu Loši momci, a uslijedili su hitovi Ljudi u crnom, Ali i drugi.

“Will Smith i MTV su odrastali zajedno i dijele cool historiju”, objasnila je Casey Patterson, izvršna producentkinja dodjele MTV filmskih nagrada.

Podsjetila je da je MTV bio dio svake faze Smithove karijere, dok je on bio veliki dio onoga što je definiralo MTV kulturu od početka.

“Od serije Princ sa Bel Aira, preko njegove muzike i sjajnih filmova, Smith je glas generacije i ne plaši se da ga upotrijebi.”

Višestruko nagrađivan

“Jubilarna 25. dodjela MTV-jevih filmskih nagrada bit će pravi način da se oda počast velikom Williju na nama svojstven način – uz puno iznenađenja”, istakla je Patterson.

MTV je više puta nagrađivao Willa Smitha – osvojio je pet zlatnih “Kokica”, uključujući dvije nagrade za najbolju mušku ulogu u filmovima Ali 2001. godine i Ja sam legenda 2008. godine, a čak 17 puta je bio nominiran.

Godine 1994. našao se u ulozi voditelja dodjele “MTV Movie Awards”.

Nagrada “MTV Generation” je najveće filmsko MTV priznanje, koje se dodjeljuje glumcima iza kojih je nevjerovatna karijera, tokom koje su se uvijek glasno i jasno obraćali MTV publici.

Prethodni dobitnici ovog priznanja su, između ostalih, Robert Downey Jr., Sandra Bullock, Johnny Depp i Tom Cruise.

Izvor: Agencije