Oglasi

WhatsApp i Instagram mijenjaju ime

Novo ime će se pojaviti u prodavnicama aplikacija, kao i unutar njih, ali se neće vidjeti na početnim ekranima korisnika.
Aplikacije će se ubuduće zvati Instagram od Facebooka i WhatsApp od FacebookaEPA

Popularne aplikacije Instagram i WhatsApp uskoro će doživjeti veliku promjenu imidža, a ime vlasničke kompanije Facebook biće u prvom planu.

Aplikacije će se ubuduće zvati Instagram od Facebooka i WhatsApp od Facebooka, pa će ime matične kompanije biti daleko istaknutije za one koji su imali bilo kakve nedoumice u vezi vlasništva, prenosi Tanjug.

Glasnogovornica Facebooka Bertie Thomson je potvrdila ovu vijest za Business Insider.

Centralizirana kontrola

"Želimo da budemo jasniji o proizvodima i uslugama koje su dio Facebooka", rekla je ona.

Novo ime će se pojaviti u prodavnicama aplikacija, kao i unutar njih, ali se neće vidjeti na početnim ekranima korisnika.

Kompanija u vrijednosti od 535 milijardi dolara godinama je dopuštala da njene aplikacije rade kao nezavisan tim sa značajnom autonomijom, ali u posljednje vrijeme pokušava da ostvari centraliziranu kontrolu, ponekad izazivajući tenzije i zabrinutost medu zaposlenima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.