Vulin: Rusija daje dva miliona eura donacije vojsci Srbije

Jedna od tema razgovora delegacija Srbije i Rusije bila je nastavak vojno-tehničke saradnje dvije države (Arhiva)

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo je donaciju od dva miliona eura koja će biti potrošena na školovanje srbijanskih budućih pilota aviona MiG-29, izjavio je danas u Moskvi ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao, prenosi agencija Tanjug, kako i na ovaj način „nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske“, ali i „pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije“.

Ministar odbrane Srbije, na poziv ruskog kolege Sergeja Šojgua, boravi u zvaničnoj posjeti Rusiji povodom obilježavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine.

Govoreći o susretima sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i Ruske Federacije, Vulin je rekao kako su „istorijske veze srpskog i ruskog naroda duboke i da su srpski i ruski narod uvek bili na istoj strani sveta – tamo gde je sloboda, baš kao što su i danas“.

Stogodišnjica Crvene armije

Jedna od tema razgovora bila je nastavak vojno-tehničke saradnje Srbije i Rusije.

„Sa velikim zadovoljstvom mogu da kažem da nam je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije odobrilo veliku donaciju u iznosu od dva miliona evra koja će biti potrošena na školovanje naših pilota, budućih pilota ‘migova’ 29. I na ovaj način nastavljamo da unapređujemo borbenu gotovost naše Vojske ali i pojačavamo i poboljšavamo odnose između Srbije i Ruske Federacije“, kazao je Vulin.

U okviru obilježavanja stogodišnjice formiranja Crvene armije i Dana branilaca otadžbine, delegacija Ministarstva odbrane Srbije prisustvovala je ceremoniji polaganja vijenaca na Spomeniku neznanom junaku u Moskvi.

Izvor: Agencije