Vulin pozvao građane da podrže ‘Srpsku’

Vulin: Promenio se svet oko nas, a mi moramo da mu odgovorimo i kažemo da smo razumeli promenu i da nećemo odustati od svoje zemlje (Tanjug)

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin pozvao je građane na Kosovu da izađu na izbore u nedjelju i podrže kandidate Građanske inicijative „Srpska“, prenosi agencija Tanjug.

On je pozvao Srbe u Mitrovici i Zvečanu da podrže kandidate „Srpske“ Krstimira Pantića i Vučinu Jankovića.

„Na nama je da izaberemo kako treba, da izaberemo da Srbija ostaje na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vulin, ističući da su Srbija ljudi i da „ako hoćemo vezu sa Beogradom, ako hoćemo uz svoju Srbiju onda treba da izaberemo ljude koji na Srbiju liče, sa kojima se Srbija slaže“.

„Vašim izlaskom na izbore, vašim jasnim opredeljenim izborom, vi čuvate Srbiju ovde, vi joj poručujete da joj je mesto ovde i da nema gde da ide. Dok je Srba na Kosovu i Metohiji Srbije će biti i biće je baš onoliko koliko ima vas.“

On je okupljenima u prepunom amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Mitrovici rekao da ih je upoznao na barikadama i da istu hrabrost traži od njih sada, da ne budu ništa manje hrabri i ništa manje ponosni, da u nedjelju izađu na izbore i da nikada ne dozvole „da Srbije na ovom prostoru ne bude“.

Samo uspomena

Vulin je zapitao da li je bolje ponoviti „nesretno krajiško iskustvo“ ili preuzeti sudbinu u svoje ruke, naglasivši da ne da nikom da „protera Srbe, da zapuste Mitrovicu, sever i jug Kosova“, da ne da više nikom da „deli Srbe na severne i južne“.

„Tamo gde nemamo svoje gradonačelnike i svog sudiju, policajca i učitelja nemamo ni vrtiće, nemamo ni porodilišta, tamo nas nema, tamo je samo uspomena ostala od nas, uspomena koju gledaju da zatru, uspomenu koju hoće da je nema“, rekao je Vulin.

„Promenio se svet oko nas, a mi moramo da mu odgovorimo i kažemo da smo razumeli promenu i da nećemo odustati od svoje zemlje, nećemo odustati od sebe samih, prava da trajemo tamo gde smo se rodili.“

Izvor: Agencije