Oglasi

Vujanović kandidat za predsjednika Crne Gore

Koalicioni partner SDP neće podržati Vujanovića, jer smatra da je njegova treća kandidatura neustavna.
Vujanović je izjavio da je počastovan što ga je DPS ponovno predložo za predsjednika Crne GoreEPA

Predsjednik Crne Gore i potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović bit će kandidat te stranke na predsjedničkim izborima zakazanim za 7. april, odlučeno je u četvrtak poslijepodne na sjednici Glavnog odbora DPS-a.

Kandidaturom Vujanović dobija mogućnost da osvoji treći mandat na funkciji šefa države. 

Vujanović je kazao da je počastovan što ga je DPS ponovno predložio za predsjednika Crne Gore i izrazio nadu u pobjedu, javio je Tanjug.

Dileme oko kandidature

"Prihvatio sam kandidaturu, potpuno uvjeren da imam ustavno pravo na nju. Smatram da imam pravo na još jedan mandat", istakao je Vujanović.

Manja koaliciona stranka, Socijaldemokratska partija, najavila je da neće podržati Vujanovića, jer smatra da je njegova treća kandidatura neustavna.

Lider SDP-a i predsjednik crnogorskog Parlamenta Ranko Krivokapić kazao je ranije da Vujanović nema političku podršku te partije.

U Crnoj Gori dugo traje dilema pravno-političke prirode o tome da li Vujanović ima pravo da se treći put kandidira za predsjednika države.

On je do sada dva puta biran za crnogorskog predsjednika, ali postoji dilema da li mu se računa prvi mandat, s obzirom da Crna Gora tada nije bila nezavisna država.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.