Vučić o tuči huligana: Vezati kriminalce na lanac

Vučić: 'Više lica je uhapšeno, nije jedno ili dvoje. Da li šest ili sedam? Značajno veći broj lica je bio prisutan iz Republike Hrvatske.' (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u incidentima na nogometnoj utakmici Partizan – Crvena zvezda neko “kriminalce pustio s lanca” i da je sada vrijeme da ih neko “priveže”, prenosi agencija Tanjug. 

“Ali kada pitate da li će biti pušteni, ja bih rekao da je neko te kriminalce ‘pustio s lanca’, a da je sada vreme da ih neko prizove poznavanju prava i, da se metaforički izrazim, da ih malo ‘priveže’. Da ne ugrožavaju više ne samo fizički integritet drugih ljudi već i da ne učestvuju u mnogo težim stvarima od onoga kako to na prvi pogled izgleda”, rekao je Vučić novinarima iz Srbije tokom posjete kubanskoj prijestonici Havani.

Na pitanje koliko je hrvatskih državljana uhapšeno Vučić je odgovorio:

“Više lica je uhapšeno, nije jedno ili dvoje. Da li šest ili sedam? Značajno veći broj lica je bio prisutan iz Republike Hrvatske.”

Posjedovali i narkotike

Kako je rekao, neki od njih već su počeli govoriti o tome kako su dobili novac i koliko su novca dobili da u tome učestvuju. Dodao je da će nadležni organi govoriti o tome.

Upitan hoće li neki biti pušteni ili deportovani, napomenuo je da će imati priliku da se “odmore od svojih brojnih aktivnosti”.

“A koliko će to da traje i da li će da traje zavisi od tužioca i od sudija ako bude postupka, prekršajnog ili krivičnog”, zaključio je predsjednik Srbije.

Beogradski Blic piše da su trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili plaćeni za učešće u tuči, dok je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Prema saznanjima Blica, trojica Splićana, među kojima i Ante Firić i Damir Dovarović, dobili su 10.000 eura da dođu u Beograd i krenu u okršaj.

Izvor: Agencije