Vučić o Izetbegovićevoj izjavi: Sit sam moralnih tirada

Vučić je komentirao izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića (EPA)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sit pridika i moralnih i političkih tirada iz Bosne i Hercegovine i poručio da mu niko ne treba objašnjavati kako da obavlja posao predsjednika države, prenosi Tanjug.

Upitan da prokomentira izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića, koje se odnose na reagiranja Srbije na situaciju u toj zemlji, ali i na postupke Milorada Dodika, Vučić kaže da postoji kampanja u regiji da se Srbija mora optužiti za sve probleme.

“A kad ih pitate šta sam uradio i rekao, nema odgovora nego ‘Što nisi sprečio Dodika?’ Nije moj posao ni da sprečavam ni da ne sprečavam Dodika već da govorim u ime Srbije. Nećete vi da mi govortite šta ću da govorim u ime Srbije”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Vučić kaže i da je “sit moralnih tirada od onih koji imaju najmanje prava da mu drže pridike”.

“Ali bolje da prećutim i kažem: terajte svoje, pričajte šta hoćete, ja ću da radim svoj posao i da se trudim da napravimo što bolje odnose u Srbiji”, rekao je Vučić i dodao da ne vidi sreću u tome da ih opsuje ili kaže nešto loše o njima ne bi li stekao politički poen u Srbiji ili RS-u.

Ocjenu o radu daju građani Srbije

Upitan da prokomentira izjavu Bakira Izetbegovića da vrlo blago reagira na Dodikove prijetnje secesijom, Vučić je “zahvalio” svim Bošnjacima i Hrvatima koji bi da, kako kaže, obavljaju posao predsjednika Srbije.

“Ja im preporučujem da se kandiduju za sledećeg predsednika, da mi ne drže moralne i političke tirade kako da se ponašam”, rekao je.

Kaže da mu mogu zamjeriti nešto kad je riječ o njegovim postupcima, ali da mu ne mogu držati pridike kako da obavlja posao predsjednika.

“O tome ocenu daju građani Srbije na izborima, a ne građani nekih drugih država”, rekao je Vučić.

Zaključio je da neće izgovarati teže riječi i koristiti svoju i snagu zemlje koju predstavlja da bi unosio bilo kakvu nestabilnost u “ionako krhku situaciju u regionu”.

Izvor: Agencije