Vučić: Brine ‘ludilo’ Prištine, koje niko ne obuzdava…

Aleksandar Vučić kaže da mu Kosovo zadaje najviše brige, straha i zebnje (Tanjug)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da je Kosovo spremno na nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu, da su u pitanju tri nova poteza koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim merama je reč.

Na pitanje novinara da li ima procene šta bi Kosovo moglo dalje da preduzme, posle taksi od 100 odsto na uvoz robe ioz Srbije, Vučić je rekao da su u pitanju tri stvari koje bi mogli da pokušaju da urade i da se “ne zna koja je gora za nas”.

“Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za njega [premijera Kosova Ramusha Haradinaja], on je čovek koji kratkoročno posmatar stvari, kao i neki od naših političkih protivnika. Vrlo kratkoročno gledaju na stvari”, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije dodaje da će država donositi odluke o novim merama Kosova tek kada i ako budu preduzete.

Krivica na međunarodnoj zajednici

“Mislim da je za nas važno da pokazujemo stabilno i snažno, a uvek mirno, odupiranje i suprostavljenje takvim merama, ali videćemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim donosićemo odluke”, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kosovo mu zadaje najviše brige, straha i zebnje, jer, kaže, vidi da je “ludilo Prištine postalo bezgranično”, a da niko iz međunarodne zajednice to ludilo ne zaustavlja.

“Kriva je međunarodna zajednica, koja nije sprečila takse od 10 odsto. Sada neko stiče popularnost, što je već stepen bezumnih mera, i to koriste za unutrašnje potrebe. To me brine”, naglasio je on.

Haradinaj je dan ranije izjavio da Kosovo, pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije (i Bosne i Hercegovine), može da preduzme “još gore korake”, ali nije precizirao o kojim koracima je reč.

Izvor: Agencije