Oglasi

Vučić: Ako izgubim izbore, više neću biti ni premijer

Vučić kaže da će, ako izgubi na predsjedničkim izborima, podnijeti ostavku i na funkciju predsjednika Vlade.
'Veoma važno demokratsko pravilo je da onaj ko izgubi izbore iste večeri prizna poraz', tvrdi Aleksandar VučićSava Radovanović/Tanjug

Premijer Srbije i kandidat vladajuće koalicije za predsjednika Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak navečer da će, ako izgubi na predsjedničkim izborima, podnijeti ostavku i na funkciju predsjednika Vlade.

Odgovarajući na pitanja gledalaca hoće li podnijeti ostavku ako izgubi na izborima, rekao je da je veoma važno demokratsko pravilo da onaj ko izgubi izbore iste večeri prizna poraz, prenosi Tanjug.

Džentlmensko ponašanje

"To sam uradio na izborima za gradonačelnika [Beograda], kada je razlika bila 0,5 odsto. Nisam to uradio sutradan niti nekoliko dana kasnije niti sam zvao ambasadore stranih zemalja. To sam uradio isto veče, kada sam čestitao pokojnom gradonačelniku [Nenadu] Bogdanoviću. To je bilo 2004. godine", podsjetio je Vučić.

On je istakao da je to džentlmensko ponašanje i da ne dolazi u obzir da se na bilo koji način sprečava narodna volja.

"Volja naroda je najvažnija", rekao je Vučić i dodao da "iste sekunde", ako izgubi na predsjedničkim izborima, neće biti ni predsjednik Vlade.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.