Vučić: Ako budu raspisani izbori, biće u junu ili 2020.

Vučić je najavio da će sa kampanjom Budućnost Srbije 19. aprila doći u Beograd (Tanjug)

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da Predsedništvo stranke na sednici nije donelo konačnu odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, ali je i dodao da u slučaju da budu raspisani, izbori neće biti održani na jesen već “u junu ili na proleće naredne godine”.

On je posle sednice Predsedništva SNS u Beogradu rekao da su svi članovi Predsedništva stranke osim njega, podržali raspisivanje vanrednih izbora.

„Mi danas nismo doneli konačnu odluku, ali smo bliže raspisivanju vanrendih parlamentarnih izbora nego što smo bili ranije. Predsedništvo se sa jednim uzdržanim glasom, mojim, izjasnilo za raspisivanje prevremenih izbora. Onda bi lokalni izbori bili 3. maja, sledećeg godine. Imali bi veliku pauzu od 10 ili 12 meseci, što je prilika da ljudi na lokalu glasaju po svojoj volji, na osnovu rada lokalnih vlasti”, objasnio je on.

Vučić je kazao da bi bilo dobro da izbori budu razdvojeni, bez obzira što bi na pojedinim mestima SNS mogao izgubiti zbog loše rada svojih ljudi.

Vučić uzdržan po pitanju izbora

“Ja sam bio uzdržan i dogovorili smo se da u veoma kratkom roku kažem šta možemo da uradimo po pitanju našeg evropskog puta, Kosova i Metohije, velikih investicija. O tome smo upoznali i predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić koja je prisustvovala sednici”, kazao je Vučić novinarima u sedištu stranke.

On je dodao da opozicija nasiljem ne može ništa da promeni već jedino izborima ali i ocenio da opozicija “dobro zna da nema podršku građana”.

Pristojna Srbija neće nasilje, istakao je Vučić.

Vučić je rekao i da je dobio jednoglasnu podršku Predsedništva stranke da ne ulazi u razgovore sa liderima Saveza za Srbiju Draganom Ðilasom, Vukom Jeremićem i Boškom Obradovićem

“Nijedan njihov zahtev neću da prihvatim. Ostaje da me ubiju. Šta je treće rešenje? Nema treće varijante”, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će sa kampanjom Budućnost Srbije 19. aprila doći u Beograd, a posle toga ide i u Čačak.

Izvor: Agencije