Oglasi

Vrijednost kriptovalute e-coina skočila 540 posto

Tržište kriptovaluta na najnižim vrijednostima, raste samo e-coin, koji je u 24 sata skočio 538 posto.
BitcoinBitcoin je doživio novi udar, nakon što su pojedine banke zabranile njegovu kupovinu kreditinim karticamaReuters - Ilustracija

Tržište kriptovaluta palo je na najnižu vrijednost od studenoga prošle godine i nijedna od prvih 100 digitalnih valuta nije zabilježila rast, osim jedne, kanadskog e-coina.

Njegova cijena i dalje raste, dok druge kriptovalute padaju na najniže vrijednosti.

U manje od 24 sata e-coin je skočio čak 538 posto, prenosi Fena.

E-coin je baziran na kanadskoj platformi, na rangu novčića je 91.

Bitcoin na udaru

Za ovu valutu tvrde da može pomoći zemljama u razvoju, poput Indije i Bangladeša, kontrolirati protok novca i spriječiti njegovo "pranje", ali i boriti se protiv korupcije.

Ovu valutu je razvila grupa australskih programera, a njome se može trgovati na platformama za razmjenu kao što su CoinExchange, YoBit, and C-CEX.

Trenutačna cijena kripto e-coina je 28,69 dolara.

Digitalna valuta bitcoin doživjela je novi udar, nakon što su pojedine banke zabranile njegovu kupovinu kreditnim karticama.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.