Oglasi

Vozač kombija iz Toronta optužen za ubistvo deset osoba

Sud je odredio pritvor 25-godišnjem Aleku Minassianu, koji je uletio kombijem među pješake i ubio deset osoba.
Minassian se nije žalio na optužnicu i naređeno mu je da se pred sudom ponovo pojavi 10. majaEPA

Kanadski sud u Torontu odredio je pritvor 25-godišnjem Aleku Minassianu, koji je uletio kombijem među pješake, po deset tačaka optužnice za ubistvo s predumišljajem i 13 za pokušaj ubistva, prenosi AP.

Navodi se da su tačke optužnice pročitane Minassianu tokom kratkog saslušanja pred sudijom.

AP navodi da je Minassian nosio bijelu zatvoreničku odjeću i imao lisice na rukama, a na njegovom licu gotovo nije bilo emocija.

Minassian se nije žalio na optužnicu i naređeno mu je da se pred sudom ponovo pojavi 10. maja.

'Nije bio društvena osoba'

Napadač koji je u ponedjeljak kombijem prešao na trotoar i uletio među pješake u sjevernom predgrađu Toronta usmrtivši deset osoba, a povrijedivši najmanje 15, nakon čega je uhapšen, identifikovan je kao 25-godišnji student Alek Minassian, za koga kolege navode da ga znaju kao povučenog i bezopasnog.

"Nije bio društvena osoba, ali, koliko se sjećam, bio je u potpunosti bezopasan", rekla je Shereen Chami, njegova bivša kolegica s odjeljenja za osobe s posebnim potrebama u srednjoj školi Thornlea, koju je završio.

Njegov drugi kolega koji je pohađao neke časove s njim Ari Bluff opisao ga je također kao samotnjaka.

"Nikad ga nisam vidio s prijateljima. Mislim da nije bio previše društven, obično bih ga viđao samog u hodnicima ili menzi", rekao je Bluff.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.