Oglasi

Von der Leyen: EU će intenzivno pomoći Italiji i Španiji

U središtu budžeta Evropske unije za period od 2021. do 2027. godine bit će borba protiv korona virusa.
Ursula Von der Leyen: U eurogrupi se razmatra i raspravlja o nekoliko instrumenata pomoćiEPA

Evropska unija će intenzivno pomagati Italiji i Španiji u borbi protiv korona virusa, izjavila je predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.

Za briselski portal Politico je istakla da će u središtu budžeta EU-a za period od 2021. do 2027. godine biti borba protiv korona virusa, prenosi Tanjug.

Višegodišnji finansijski okvir nije jedino fond za pomoć, ali jeste sredstvo za strateško ulaganje i unutarevropsku koheziju, koje prihvataju sve države članice EU-a.

Moguće i obveznice

Politico podsjeća da je Von der Leyen u subotu objavila da će EK predstaviti dopunjeni prijedlog budžeta EU-a od 2021. do 2027. godine, koji bi uključivao paket stimulacija.

Prema njenim riječima, EU će intenzivno pomoći Španiji i Italiji.

"U eurogrupi se razmatra i raspravlja o nekoliko instrumenata [pomoći], među kojima su i obveznice", rekla je Von der Leyen i dodala da je Evropsko vijeće dobilo mandat od ministara finansija članica EU-a.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.