Oglasi

Volkswagen razmatra prodaju Lamborghinija

Neki članovi uprave njemačkog koncerna se pitaju da li u sistemu kompanije treba ostati italijanski brend supersportskih automobila.
Sve je više informacija da se u narednom periodu priprema ozbiljna rekonstrukcija cijele grupacijeEPA

Volkswagen, njemački proizvođač automobila, razmatra prodaju Lamborghinija, tvrde italijanski mediji.

Prema nezvaničnim navodima koji dolaze iz Volkswagen grupe, uprava kompanije razmišlja o tome šta će uraditi s poznatom italijanskom markom supersportskih automobila, prenosdi Anadolija.

Sve je više informacija da se u narednom periodu priprema ozbiljna rekonstrukcija cijele grupacije, a u okviru toga bi moglo doći i do prodaje nekih automobilskih marki.

Ekspanzija Seata

Jedan od planova je da Škoda, koja je također u vlasništvu Volkswagena, počne proizvoditi jeftinije automobile, jer su trenutno vrlo blizu Volkswagenovim modelima.

U Volkswagenu, također, planiraju veću pažnju posvetiti španskom Seatu, za kojeg se predviđa velika ekspanzija narednih godina.

Neki članovi uprave Volkswagena se navodno ozbiljno pitaju da li u sistemu njemačkog diva treba ostati i Lamborghini, italijanski brend supersportskih automobila.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.