Vokrri: FIFA i UEFA mogle bi preispitati odluku o članstvu Kosova

Kosovski nogometaši kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji igraju u Albaniji (Arhiva)

Predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri plaši se da bi FIFA i UEFA mogle da preispitaju odluku o članstvu te organizacije zbog nedostatka infrastrukture.

Vokrri je dodao da bi odlaganje izgradnje stadiona na Kosovu moglo da doprinese razmatranju odluke o prijemu u dvije nogometne kuće, nakon što su čelnici UEFA-e odbili plan vlasti u Prištini o renoviranju stadiona vrijednom 3,8 miliona eura.

“Ovo nije pritisak na vlasti, već čista realnost. Ukoliko se ovakva situacija nastavi, ne vidim drugačiji ishod”, rekao je Vokrri za prištinski portal Kalzo.

Utakmice u Albaniji

Kosovski nogometaši kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji igraju u Albaniji, jer u Prištini nemaju potrebne infrastrukturne uslove.

Kosovo je u maju ove godine primljeno u UEFA-u, a potom i u FIFA-u. Prijem Kosova za punopravnog člana FIFA-e obilježen je slavljem i vatrometom u Prištini.

Za prijem Kosova glasalo je 86 posto prisutnih delegata. Kosovo je primljeno u FIFA-u sa 141 glasova za, 23 protiv i tako je postalo 210. članica Međunarodne nogometne federacije.

Nakon Kosova, kao 211. članica FIFA-e primljen je Gibraltar.

Izvor: Agencije