Oglasi

Vlade Kosova, Crne Gore i Sjeverne Makedonije zajedno će zasjedati

Kosovski premijer Albin Kurti kaže da je na sastancima u Londonu govorio o značaju ulaganja u ekonomiju i preduzetništvo mladih.
Vlada u Prištini sarađivat će sa Vladom Crne Gore i Vladom Sjeverne Makedonije, potvrdio je KurtiEPA

Premijer Kosova Albin Kurti, koji boravi u Londonu na Investicionom samitu Evropske banke za obnovu i razvoj, najavio je da planira održavanje zajedničkih sjednica njegove vlade sa crnogorskom i Vladom Sjeverne Makedonije, prenosi Tanjug.

"Već imamo postignutih 77 sporazuma sa Albanijom. Dodaćemo novu energiju i dinamiku njihovoj primjeni", objavio je Kurti na Facebooku.

Odnosi sa Srbijom

Najavio je da će vlada u Prištini sarađivati sa Vladom Crne Gore i Vladom Sjeverne Makedonije u projektima od obostranog interesa, prenosi Kosovo online.

"Namjeravamo i zajedničke sjednice sa njima", poručio je Kurti.

Potvrdio je i da je na sastancima u Londonu govorio o značaju ulaganja u ekonomiju, preduzetništvo mladih, informacionu tehnologiju i infrastrukturu, kao i o odnosima sa Srbijom i principu reciprociteta.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.