Vjeroučitelj iz Zagreba na nastavi: Ratko Mladić bio u pravu

Vjeroučitelj iz Zagreba naveo je da bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika (Screenshot)

U Osnovnoj školi “Matija Gubec” u Zagrebu nastavnik vjeronauke svojim učenicima umjesto o ljubavi i praštanju priča o tome koje bi hrvatske političare trebalo ubiti, kome je trebalo glave nabijati na kolac, uz pohvale za Ratka Mladića, prenosi hrvatski portal Index.hr.

Index je dobio snimak kako Krešimir Bagarić drži nastavu u jednom osmom razredu, a snimio ga je jedan od učenika. “Bagariću nije prvi put da se ovako ponaša, pa je dijete skupilo hrabrosti da to snimi i pošalje nam”, navodi portal.

Za početak je vjeroučitelj Bagarić objasnio učenicima kako je po njemu trebala izgledati operacija “Oluja”.

“Mi smo budale, trebalo je da pustimo dva koridora: jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke, pa kad im ponabijaju glave na kolac, onda da uđemo. Tako je trebalo da bude finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni kratkovidi!”, iznio je svoju taktiku Bagarić.

Budući da je snimak nastao odmah nakon presude Slobodanu Praljku, Bagarić je većinu svog izlaganja posvetio situaciji u Bosni i Hercegovini.

‘Mladić bio u pravu’

On je kazao da ispada da je Ratko Mladić bio u pravu. “Đeneral je svoje zaštitio. Bio je u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema duducima. Može i učitelj biti lud ponekad”, kaže Bagarić, navodi Index.

Nakon što je pohvalio čovjeka koji je naredio ubijanje hiljada Bošnjaka, u okruženju godinama držao Sarajevo, a prije toga bez problema ubijao po Dalmaciji, Bagarić je učenicima obrazložio koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti.

On je naveo da bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika, uključujući Stjepana Mesića, i jednu bivšu ministarku vanjskih poslova, Vesnu Pusić. “Njima treba metak u glavu po kratkom postupku. U prvu septičku jamu baciti”, rekao je on.

Hrvati 4,2 miliona kretena

Hrvatski narod, uz već navedene uvrede, Bagarić časti i epitetima “nezahvalna stoka”, debili, kreteni, telci, 4,2 milijuna kretena”.

“Imamo neoliberalne demokratske kretene koji smatraju da je gay OK i da se svi trebamo za ruke držati pod duginom zastavom”, dao je i malo homofobne poruke vjeroučitelj Bagarić. U jednom trenutku osvrnuo se i na svoje kolege, nastavnike u OŠ “Matija Gubec”.

Osnovna škola u kojoj je Bagarić zaposlen dugo je glasila za jednu od najboljih u Zagrebu, za šta je i nagrađena nagradom Grada.

Izvor: Agencije