Više povrijeđenih u eksploziji u New Yorku

Njujorški vatrogasci naveli su na Twitteru da je dvadeset i pet civila ozlijeđeno u eksploziji, (EPA)

Njujorški gradonačelnik izjavio je kako eksplozija koja se dogodila na Manhattanu, u kojoj je ozlijeđeno dvadesetak ljudi, “nema veze s terorizmom”.

Čini se da je eksplozija u njujorškom kvartu Chelsea bila “namjeran akt”, no nema “nikakvih dokaza o povezanosti s terorizmom”, kazao je gradonačelnik Bill de Blasio na konferenciji za medije.

U eksploziji je ranjeno 29 ljudi, no u ovom trenutku ništa ne ukazuje na to da ima veze s terorizmom, objavili su i drugi dužnosnici. Među ranjenima se samo jedna osoba nalazi u ozbiljnom stanju.

Od 29 ozlijeđenih njih je 24-ero odvedeno u bolnice s ozljedama koje je izazvalo staklo ili metal, kazao je čelnik vatrogasaca Daniel Nigro.

Po riječima gradonačelnika trenutno se ne čini da ova eksplozija ima veze s eksplozijom bombe u kanti za smeće u New Yerseyu na humanitarnoj utrci veterana, u kojoj nije bilo ozlijeđenih.

“Do eksplozije je došlo oko 20,30 (po lokalnom vremenu) u 23. ulici, između 6. i 7. avenije” na Manhattanu, objavio je ranije na Twitteru glasnogovornik policije Peter Donald dodajući da je “nekoliko ozlijeđenih odvezeno u obližnje bolnice”.   


[EPA]

Upute građanima

Do eksplozije dolazi samo nekoliko sati nakon što je u New Yerseyu eksplodirala bomba u kanti za smeće zbog čega je otkazana humanitarna utrka američkih veterana. Lokalni ured državnog odvjetnika u tom gradu objavio je na Facebooku da nema ozlijeđenih i nije pričinjena šteta.

Predstavnici njujorške policije NYPD, Vatrogasnog odjela i drugih gradskih agencija nisu, međutim, bili dostupni za bilo kakve detaljnije informacije ili komentare, navodi Reuters.

Eksplozija, za koju se navodi da je bila “zaglušujuća”, dogodila se ispred zgrade u kojoj se nalazi udruga slijepih osoba, u 23. ulici broj 135, u kojoj slijepci stanuju, prolaze obuku i dobivaju druge potrebne usluge.

Stotine ljudi viđeno je da napušta taj dio grada, a policija je opkolila područje.

Njujorška policija izdala je upute sa savjetima vozačima da se u širem području mogu očekivati velika prometna kašnjenja te zatražila od građana da izbjegavaju ovo područje.  

Izvor: Agencije