Oglasi

Videopriča: Ljekar može prekinuti Cameronovu, ali ne i Vučićevu posjetu

Vučićeva posjeta teško oboljeloj djeci u jeku sezone gripe izazvala je žestoke kritike u srbijanskoj javnosti.

Britanski ljekar prekinuo je snimanje posjete tadašnjeg premijera Davida Camerona bolnici u Londonu. Ortoped David Nunn je istjerao iz bolničke sobe nepropisno obučene snimatelje.

Ovaj snimak, nastao 2011. godine, postao je popularan na društvenim mrežama nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio Institut za majku i dete u Beogradu.

Stručna javnost i brojni građani osudili su to što je u jeku epidemije gripa  Vučić bez ikakve zaštite obišao djecu na hematološkom odjeljenju.

Epidemiolog Zoran Radovanović ovaj događaj je ocijenio kao skandalozan.

'Poštovao procedure'

"Hematološko odeljenje je najopasnije mesto na koje je Vučić mogao da upadne. Zašto izlagati riziku od zaraze to nesrećno dete koje je dodirnuo? Da li je direktor ustanove pre upada zaista uzviknuo 'nećemo unutra'? Mnogi su potvrdili da jeste, međutim, Vučić je bahato uleteo napred" kazao je Radovanović za list Danas.

Predsjednik Srbije je tvrdio da je poštovao sve zdravstvene procedure i da je kod djeteta ušao na poziv njegove majke.

Agencija Tanjug je snimila dječaka koji je potvrdio da je tražio da se fotografiše s predsjednikom.

To je izazvalo dodatne osude javnosti.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.