Video: Olujno nevrijeme pogodilo Istru

Veliko nevrijeme zahvatilo je Istru sa zapada, koje je donijelo olujni vjetar.

U samo 10-ak minuta, uslijed jakog vjetra, valovitost mora se naglo povećala, stoga je stanje postalo opasno na cijelom području, a uprkos tome i dalje je bilo kupača, pišu hrvatski mediji.

Nevrijeme je stiglo iz sjeverne Italije, gdje se ranije formirala olujna linija s više od 6.000 registriranih udara munja.

Nevrijeme s jakim vjetrom, grmljavinom i kišom zahvatilo je navečer i Zagreb, centralnu Hrvatsku, područje Rijeke, i Kvarnera, otoka Paga, dijelove Dalmacije, Liku i Gorski kotar.

Otok Silba

Meteorološke postaje u Novigradu i Katunu Lindarskom zabilježile su udare do 83 kilometara na sat, te u Poreču i Barbanu 80 kilometara na sat.

U Novigradu je vjetar puhao brzinom od kilometara na sat, dok je u Rovinju i Umagu bilo opasnog zapadnjaka s udarima do 62 kilometara na sat.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u utorak se u prvom dijelu dana očekuju kiša i pljuskovi s grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji, dok na istoku zemlje, u gorskim predjelima te u unutrašnjosti Dalmacije mogu pasti i veće količine padavina.

Poslije podne se očekuje postepeno smirivanje vremenskih prilika, ali će mjestimično još biti padavina, uglavnom na krajnjem istoku i jugu zemlje.

Izvor: Agencije