Video: Jedna žrtva požara u Trump Toweru u New Yorku

 
Izvor: Becky Adkins via Storyful

Jedan muškarac je poginuo, a šest vatrogasaca zadobio je lakše povrede u požaru na 50. spratu Trump Towera u New Yorku, koji je brzo ugašen, javljajuagencije.

Žrtva požara, 67-godišnji Todd Brassner, trgovac umjetničkim djelima koji je stan u tornju kupio 1996. godine, pronađen je bez svijesti u stanu na 50. spratu i proglašen mrtvim u bolnici, objavila je policija.

AP navodi da je komesar njujorške vatrogasne službe Daniel Nigro izjavio da uzrok požara još uvijek poznat, ali da je stan na 50. spratu “bukvalno cijeli gorio” kada su vatrogasci stigli na poziv.

Niko od Trumpovih nije bio u zgradi

“Bio je to veoma težak požar, kao što možete zamisliti. Stan je poprilično veliki”, kazao je Nigro novinarima ispred nebodera na Manhattanu.

Nema informacija u uzroku požaru koji je izbio u subotu navečer po lokalnom vremenu.

Američki predsjednik Donald Trump, koji ima ured i privatnu rezidenciju u toj zgradi na Manhattanu, nije bio u njoj u vrijeme požara i nalazio se u Washingtonu.

“Fire u Trump Toweru je ugašen. Vrlo ograničen (zgrada vrlo dobro izgrađena). Vatrogasci (i žene) obavili su sjajan posao. Hvala”, napisao je predsjednik SAD-a na svom Twitter nalogu.

Nijedan član porodice Trump nije bio u zgradi u vrijeme požara, rekli su vatrogasci. 

Požar izbio i u januaru

Oko 200 vatrogasaca odgovorilo je na poziv kada je oglašen alarm na požar.

To je drugi požar ove godine, nakon što su u januaru tri osobe povrijeđene u vatri na vrhu tornja poznatog kao Trump Tower.

Osim penthousea na 66. spratu, u zgradi su i sjedište organizacije Trump, druge rezidencije, uredi i trgovine.

Izvor: Agencije