Veseli: Ne plašimo se ni dijaloga, ni sukoba sa Srbijom

Sadašnja generacija ima misiju da Kosovo zauvijek bude slobodna, nezavisna i suverena država, kazao je Kadri Veseli (EPA)

Institucije Kosova se ne plaše predstojećih izazova, ni dijaloga, ni sukoba sa Srbijom, izjavio je u utorak predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli, prenijela je Radiotelevizija Kosova.

On je u Mitrovici rekao da Kosovo u dijalog sa Srbijom ulazi kako bi “osnažilo Kosovo, državu i narod”.

“Zajedno s našim velikim partnerima i saveznicima, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, budite sigurno da ćemo uspjeti. Pobijedit ćemo”, kazao je Veseli.

Mitrovica je budućnost Kosova

Sadašnja generacija ima misiju da “Kosovo zauvijek bude slobodna, nezavisna i suverena država, član porodice suverenih država, u Ujedinjenim narodima, NATO-u i Evropskoj uniji”, rekao je predsjednik Skupštine Kosova, prenosi Tanjug.

“Mi, kao generacija, znamo odakle smo došli, šta nasljeđujemo i gdje želimo biti. Znamo za zadatke kojima nas je zadužila historija i ne namjeravamo ni na trenutak od njih odustati.”

“Ne postoji adekvatnije mjesto od Mitrovice da se to kaže. Ne, jer Mitrovica je amblem nacije … Danas i zauvijek, tamo gdje je Mitrovica, tamo je i Kosovo”, rekao je Veseli.

Izvor: Agencije