Veliki požar iznad Kaštela: Dignuti kanaderi MORH-a

Na požar su upućena sva društva splitskog i kaštelanskog područja (Milan Šabi? / Pixsell)

Oko 13:30 izbio je požar na Kozjaku iznad Kaštel Sućurca. Vatra je izbila na lokalitetu Dragoćevo iznad Strabežnika, piše hrvatski portal Dalmacija Danas.

Prema informacijama dobijenim iz Županijskog operativnog vatrogasnog centra, gore borova šuma i makija, a dignute su i zračne snage. Čitatelji portala javljaju da se dio požara približio kućama.

Prema informacijama s terena, požar zasad gasi airtractor, ali se očekuje dolazak kanadera. Požar se širi prema gomiličkom dijelu Kozjaka.

„Na požar su upućena sva društva splitskog i kaštelanskog područja“, kazali su nam u VOC-u.

Dignuti kanaderi MORH-a

U Kaštelima puše umjereno jugo koje povremeno ima jake udare, što dodatno otežava situaciju i brzo širi požar. Večeras se očekuju vrlo jaki do olujni udari juga.

Četiri Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u akciju gašenja požara kod Kaštel Sućurca u Splitsko-dalmatinskoj županiji, saopćili su iz MORH-a.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. juna) do zaključno 2. augustom 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 18 požara  (osam u Šibensko-kninskoj, pet u Splitsko-dalmatinskoj, tri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Izvor: Agencije