Utopila se dvojica migranata u Sloveniji

I na području istočne Hercegovine ovih dana povećan je priliv migranata (Reuters)

Dva beživotna tijela izvučena su iz rijeke Kolpa u blizini sela Vukovci na južnoj slovenačkoj granici, javlja Tanjug pozivajući se na agenciju STA.

Prema preliminarnim nalazima policije, riječ je o migrantima koji su pokušavali da prijeđu granicu.

Zbog toga je policija zatražila pomoć stranih partnera u identifikaciji žrtava, saopštila je Policijska uprava Novo Mesto.

Uzrok smrti biće utvrđen obdukcijom, prenosi agencija STA.

Policija je na području Novog Mesta u posljednja 24 sata privela dvadeset ilegalnih migranata, među kojima su državljani Pakistana, Afganistana, Irana, Iraka i Sirije.

Priliv migranta u Hercegovini

U međuvremenu, agencija Tanjug javlja kako je na području istočne Hercegovine ovih dana povećan priliv migranata. Policija je pronašla jednu grupu nekoliko kilometara od Trebinja.

“U blizini Male brane kod Trebinja uhvatili smo četiri migranta, jednog smo pronašli kod Ljubinja, dok ih je nekoliko pobjeglo”, saopštila je policija, prenosi Klix.

Kako se navodi, migranti koriste tri rute i to preko trebinjskih sela Lastva, Jasen te preko Vranjskih u bilećkom. Mještani pograničnih sela stalno policiji javljaju kako primjećuju grupe migranata i da zbog velikog i nepristupačnog terena njih nije lako pronaći.

Policija je prije dva dana, na području bilećkog sela Simijov pronašla šest migranata.

Hrvatska: Policija u Solinu u autobusu privela četiri migranta

I iz Hrvatske javljaju o privođenju migranata, navodeći kako je policija privela u Solinu privela četiri migranta koja su bili u autobusu na putu iz Sinja u Split. Protiv njih je pokrenut zakonom predviđen postupak, rečeno je agenciji Hina u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Portparolka te policijske uprave Antonela Lolić rekla je za Hinu da je policija imala informaciju da se u autobusu koji je iz Sinja vozio za Split nalaze strani državljani, odnosno migranti.

“Policija je u Solinu zaustavila autobus u kojem je zatekla četiri strana državljana za koje je utvrđeno da su ilegalno u Hrvatskoj”, kazala je Lolić.

Izvor: Agencije