Oglasi

Ukradeni ordeni s groba Jovanke Broz

Srpska policija je potvrdila kako je, na još neutvrđen način, ukradeno pet ordena, a za počiniteljima se traga.
Jovanka Broz pokopana je u subotu pored suprugaSrna

Pet ordena koje je Jovanka Broz dobila kao major bivše JNA i nositeljica Partizanske spomenice 1941. ukradeno je iz Kuće cvijeća nakon sahrane Titove udovice, potvrđeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i Muzeju istorije Jugoslavije.

Programska menadžerica Muzeja Katarina Živanović potvrdila je kako je, zbog krađe ordena, policiji podnesena i kaznena prijava.

Nestalo pet ordena

„U cilju istrage ne mogu da kažem kada je ukradeno, niti bilo šta u vezi s tim, osim da smo se obratili policiji koja sada sprovodi istragu“, rekla je Živanović.

Iz MUP-u Srbije samo je potvrđeno kako je, na još neutvrđen način, ukradeno pet ordena, a nestanak je prijavio direktor Muzeja.

Jovanka Broz, koja je u 89. godini u Beogradu preminula zbog zastoja rada srca, pokopana je prošle subote u Kući cvijeća.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.