Uhapšeni policajci povezani sa istragom ubistva Ivanovića

Policajci su osumnjičeni da nisu valjano zaštitili mjesto na kojem je ustrijeljen Ivanović (EPA)

Dvojica policajaca uhapšena su u Sjeverenoj Mitrovici zbog manipuliranja dokazima vezanim za ubistvo Olivera Ivanovića, saopćila je kosovska policija.

Uhapšeni policajci radili su u stanici u sjevernom dijelu Mitrovice, a osumnjičeni su da nisu valjano zaštitili mjesto zločina, potvrdio je Njazi Rexha, tužilac koji vodi istragu o ubistvu Ivanovića.

Određen im je pritvor od 48 sati, a u pretresima na dvije lokacije policija je zaplijenila pištolj i dva šaržera sa devet metaka kalibra 7,62 milimetara.

U Ivanovićevom SDP-u nadaju se da je ovo početak rješenja slučaja.

Sumnjive okolnosti

Kada je ubijen, među prvima je na mjesto ubistva došla njegova saradnica Ksenija Božović.

Kaže da je tu zatekla policajca koji je rekao da je Ivanović doživio srčani udar.

“Ja sam prva koja sam zatekla čaure na licu mesta i njega pozvala da to pogleda, i na moje pitanje odakle su dobila sam odgovor da ko zna od kad su, tako da sam ja i onda rekla je u startu to meni sve bilo sumnjivo, ali znate kako, ako vam jedno uniformisano lice koje je na radnom zadatku tako nešto kaže, onda morate da verujete. Nastavila sam dalje, međutim, vrlo brzo se uspostavilo da je bilo ubistvo. Od momenta kada mi je to rekao do momenta kada sam ja videla trake je prošlo više od 15-20 minuta”, rekla je Božović.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred kancelarije Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” u Mitrovici.

Izvor: Al Jazeera