Uhapšena osoba za koju se sumnja da je prijetila Vučićevoj djeci

Zastupnici Skupštine Srbije pozvali su danas nadležne državne organe da utvrde ko stoji iza profila koji je na Twitteru uputio prijetnje djeci predsjednika Srbije (EPA)

Policija Srbije je uhapsila A.J.A (49) iz Šapca zbog sumnje da je putem društvene mreže Twitter uputila prijetnje djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) ove države, a prenijele agencije.

Po nalogu Posebnog odjeljenja za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičenoj će biti određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužiocu.

A.J.A. su uhapsili pripadnici MUP, Odjeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, navodi agencija Tanjug.

Reakcija zastupnika

Zastupnici Skupštine Srbije pozvali su danas nadležne državne organe da utvrde ko stoji iza profila koji je na Twitteru uputio prijetnje djeci predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i zatražili da ta osoba bude najoštrije kažnjena u skladu sa zakonima.

Predsjednica Skupštine Maja Gojković je rekla da, kada mržnja nadvlada razum, onda se dešavaju situacije da stižu uvrede na račun djece političara i da to postaje uobičajeno.

„Još je gore što je jedan deo društva nastavio da ćuti, nije smogao snage da osudi ono što se dogodilo ćerki predsednika države“, rekla je Gojković koja je konstatirala kako je osoba koja je uputila prijetnje koristila monstruozan rječnik, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije