UEFA 30. aprila objavljuje domaćine odgođenog Eura

Novi termin za Euro jest od 11. juna do 11. jula  2021. (EPA)

Evropska nogometna asocijacija (UEFA) 30. aprila objavit će imena domaćina odgođenog Evropskog prvenstva, koje je trebalo biti održano ove godine, izjavio je član Izvršnog odbora UEFA-e Aleksej Sorokin.

Dodao je da postoji mogućnost izbora novih gradova domaćina u slučaju da bude odustajanja, prenosi Hina, pozivajući se na agenciju TASS.

“Sve će biti jasno 30. aprila, kad ćemo saznati koji će gradovi ostati domaćini, a koji će odustati od domaćinstva”, rekao je Sorokin. koji je predsjednik Organizacijskog odbora za utakmice koje će biti odigrane u ruskom Sankt Peterburgu.

Dvanaest gradova domaćina

Kao i ostali sportski događaji u 2020. koji su trebali biti održani nakon marta, tako je i nogometni Euro odgođen zbog pandemije izazvane korona virusom, a novi termin jest od 11. juna do 11. jula  2021.

To prvenstvo trebalo je biti posebno, s 12 gradova domaćina – utakmice su trebale biti igrane u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Budimpešti, Bukureštu, Dublinu, Glasgowu, Kopenhagenu, Londonu, Muenchenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

“Sa svima smo u kontaktu. Svi gradovi imaju vremena do kraja mjeseca razmisliti o tome hoće li zadržati domaćinstvo. Ako neko odustane, nemamo mnogo opcija. Ili ćemo pronaći novi grad ili ćemo rasporediti utakmice po ostalim gradovima. Druga opcija iziskuje manje posla”, rekao je Sorokin.

Izvor: Agencije