Ubijen brat vođe Zemunskog klana

Napadač je ubijenom prišao s leđa, ispalio mu metak u potiljak, a zatim još nekoliko hitaca dok je ležao na zemlji (Tanjug)

Predsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je Nikola Bojović, brat jednog od vođa Zemunskog klana Luke Bojovića, ubijen u ponedjeljak u centru Beograda.

Dačić je novinarima izjavio da je na mjestu ubistva pronađeno 15 čahura i da policija i dalje vrši uviđaj, prenosi agencija Tanjug.

Policija će, prema njegovim riječima, nastaviti da utvrđuje motive i vidjet će se da li se na osnovu tragova na licu mjesta može identificirati ubica.

Dačić je rekao da je Nikola Bojović bio u evidenciji MUP-a Srbije.

Kako javlja RTS, napadač je ubijenom prišao s leđa, ispalio mu metak u potiljak, a zatim još nekoliko hitaca dok je ležao na zemlji.

Nije poznato iz kojeg oružja je pucao nepoznati napadač.

Uhapšen u Španiji

U oktobru prošle godine, u akciji srbijanske i španske policije, a u vezi s kriminalnom grupom Luke Bojovića, bilo je uhapšeno više osoba na području Španije, među kojima je bio i Nikola Bojović.

On je tada uhapšen sa suprugom Luke Bojovića – Barbarom, a tom prilikom je pretreseno dvadesetak stanova i preduzeća u Alicanteu i Las Palmasu.

Njih dvoje su, kako su tada saopćili nadležni, pušteni poslije dvadesetak dana iz zatvora u Alicanteu.

Luka Bojović, koji se u Srbiji tereti za više ubistava i vršenje najtežih krivičnih djela, uhapšen je sa još tri osobe u februaru u Valenciji i nalazi se u ekstradicijskom pritvoru.

Izvor: Agencije