Oglasi

Uber predstavio novu aplikaciju za vozače

Aplikacija bi trebala unijeti niz poboljšanja za vozače i omogućiti im veću zaradu.
Uberovi vozači nezavisni su ugovorni saradnici, a ne zaposlenici UberaEPA

Uber je predstavio novu aplikaciju za svoje vozače koja uključuje praćenje zarade u stvarnom vremenu, u najnovijem pokušaju popularne prijevozničke usluge da popravi često napete odnose s vozačima.

Taj potez dio je Uberovog programa "180 dana promjena" pokrenutog u junu prošle godine kako bi se uvažili prijedlozi vozača, poput davanja napojnica i plaćanja naknade za vrijeme provedeno u čekanju putnika.

Aplikacija će imati i novu oznaku za status koja će vozačima pomoći da odluče o svojoj idućoj lokaciji na osnovu broja zahtjeva za vožnju, zajedno s notifikacijom koja im omogućuje da vide poruke o tome gdje mogu zaraditi više novca, kao i povratnu informaciju od drugih vozača.

Pritisci regulatora

Uber je prošle godine najavio niz poboljšanja za vozače, uključujući novu navigaciju i poštenije ocjenjivanje, kao odgovor na višegodišnje žalbe vozača na njihovu zaradu i tretman.

Uberovi vozači nezavisni su ugovorni saradnici, a ne zaposlenici Ubera, bez prava na plaćeno bolovanje i godišnji odmor, a moraju i sami plaćati održavanje vozila i podmirivati ostale troškove.

Kompanija, koja se priprema za inicijalnu javnu ponudu dionica sljedeće godine, izgubila je lani 4,5 milijardi dolara i suočena je s oštrom konkurencijom kod kuće u SAD-u i širom Azije, kao i s pritiscima regulatora u Evropi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.