Oglasi

U Srbiji od groznice Zapadnog Nila umrlo 11 osoba

Iskustva su pokazala da se najviše oboljelih prijavljuje tokom augusta, navode u Institutu za javno zdravlje Srbije.
U Evropskoj uniji ove godine od groznice Zapadnog Nila umrlo je osam osobaEPA

U Srbiji je registrovano 126 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, dok je 11 pacijenata umrlo od te bolesti koju prenose komarci, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najviše obolelih je u Beogradu (61), Južnobačkom okrugu (24), Južnobanatskom (22), Zapadnobačkom (šest), Srednjebanatskom (četiri), Sremskom (tri), Podunavskom (dva), Braničevskom (dva), Severnobanatskom okrugu (dva).

Groznica Zapadnog Nila prvi put je registrovana u Srbiji 2012. godine.

Od tada do 2017. godine prijavljeno je 574 slučaja groznice Zapadnog Nila, a umrla je 61 osoba, navedeno je na sajtu "Batuta".

U Evropskoj uniji 231 oboljeli

Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje i najviše se javlja u periodu najveće aktivnosti komaraca.

Iskustva su pokazala da se prvi oboleli uglavnom javi u drugoj polovini jula, a da se najviše obolelih prijavljuje tokom avgusta.

U Evropskoj uniji tokom ove godine registrovan je 231 slučaj obolevanja od groznice Zapadnog Nila, i to u Italiji, Grčkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Francuskoj, dok je osam pacijenata umrlo.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.