U SAD-u umrle 3.054 osobe, najviše u jednom danu

Stručnjaci smatraju da je porast broja oboljelih i preminulih u SAD-u nastao usljed opuštanja stanovništva tokom Dana zahvalnosti (EPA)

Sjedinjene Američke Države zabilježile su najveći broj smrtnih slučajeva od korona virusa u jednom danu – u srijedu su preminule 3.054 osobe.

To je za gotovo 300 umrlih više u odnosu na 7. januar, kada je zabilježeno 2.768 smrtnih slučajeva.

U SAD-u je više od 106.000 ljudi hospitalizovano zbog korona virusa, a u nekim državama bolnice su pune i medicinski stručnjaci upozoravaju da bi stvari mogle da se pogoršaju narednih sedmica ukoliko građani nastave da ignorišu upozorenja vezana za putovanja širom zemlje i velika okupljanja, prenosi Tanjug,

Stručnjaci smatraju da je porast broja oboljelih i preminulih nastao usljed opuštanja stanovništva tokom Dana zahvalnosti.

SAD je država koja je najteže pogođena korona virusom, sa više od 15 miliona slučajeva i 289.000 preminulih.

U Njemačkoj je registrovan najveći broj novozaraženih na dnevnom nivou, dok je do sada više od 20.000 osoba preminulo, tvrdi Anadolija.

Institut Robert Koch naveo je danas da je zabilježeno 23.679 novih slučajeva zaraze u protekla 24 sata.

Od jučer, registrovano je još 440 preminulih.

U Rusiji preko 45 hiljada preminulih

To znači da su do sada u Njemačkoj preminule 20.372 osobe, a od početka pandemije registrovano je 1,24 miliona slučajeva zaraze.

Djelimično zatvaranje uvedeno 2. novembra je dovelo do toga da se širenje virusa ne ubrzava, ali je broj novozaraženih i dalje na visokom nivou kao i proteklih sedmica.

Sudeći prema trenutno dostupnim podacima, razmišlja se o uvođenju oštrijih mjera tokom božićnih i novogodišnjih praznika, a u nekim regionima se već uvode.

Rusija je danas potvrdila 27.927 novih slučajeva korona virusa, čime je broj zaraženih skočio na 2.569.126, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Zabilježena su i 562 smrtna slučaja, pa je broj preminulih 45.280.

Situacija je teška i na drugom kraju planete. Dnevni broj novih infekcija korona virusom u glavnom gradu Japana Tokiju prvi put je prešao 600, a stručnjaci upozoravaju na povećano opterećenje bolnica.

U Tokiju su zabilježena 602 nova slučaja, a u Japanu je zabilježeno 2.810 novih infekcija.

Izvor: Agencije