U ruskim udarima poginula 44 sirijska civila

Ruska strana tvrdi da su članice zapadne koalicije te koje djeluju netransparentnoi skrivaju informacije o nedužnim žrtvama (Reuters)

Najmanje 44 civila ubijena su u zračnim udarima za koje se sumnja da su ih izvele ruske snage u sjevernim i istočnim dijelovima Sirije koji su pod kontrolom skupine Islamska država Irak i Levant (ISIL), priopćio je u četvrtak Sirijski opservatorij za ljudska prava.

U napadima koji su izvedeni u srijedu, 29 civila je ubijeno u selima u istočnoj pokrajini Deir Ezzor, a još 15 ih je nastradalo u gradu Al-Bab, uporištu ISIL-a u sjevernoj pokrajini Halep, navodi ova organizacija sa sjedištem u Londonu, a prenosi AFP.

Rusija kategorički negira stradanje civila

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vitalij Čurkin izjavio je u srijedu da su pripadnici ISIL-a počeli gubiti svoje pozicije nakon što je Rusija započela vojnu operaciju u Siriji.

Istovremeno, Čurkin je kategorički demantirao navode pojedinih zapadnih dužnosnika da u zračnim napadima ruskog zrakoplovstva stradaju civili, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, za razliku od ruskog zrakoplovstva, članice zapadne koalicije djeluju “krajnje netransparentno i nedovoljno efikasno” i skrivaju informacije o mnogobrojnim žrtvama nedužnih građana.

Izvor: Agencije