Oglasi

U posljednjim napadima na Gazu pričinjena šteta od dva miliona dolara

Za ponovnu izgradnju mjesta oštećenih u različitim napadima u Gazi potrebno je 140 miliona dolara.
Zamjenik ministra rada i naselja Palestine, izjavio je da je u posljednjim napadima uništeno oko 30 domaćinstavaAnadolija

U izraelskim napadima na Pojas Gaze, izvedenim prije nekoliko dana, pričinjena je materijalna šteta od dva miliona dolara. 

Naci Serhan, zamjenik ministra rada i naselja Palestine, izjavio je da je u posljednjim napadima uništeno oko 30 domaćinstava, a na oko 500 je pričinjena djelimična materijalna šteta, prenosi Anadolija.

Poručio je da je za ponovnu izgradnju mjesta oštećenih u različitim napadima u Gazi potrebno 140 miliona dolara. 

Iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade u Gazi potvrđeno je da je u oko 50 napada ranjeno deset Palestinaca. 

Napadnuta i ribarska luka

Izraelske snage su, u ponedjeljak, uveče, nakon što je ranije na kuću sjeverno od Tel Aviva pao projektil lansiran iz Pojasa Gaze, počele izvoditi napade na Gazu. 

Mete su bile prostorije Hamasa, dva stambena objekta u naselju Naser, ribarska luka u Khan Younisu, poljoprivredna područja i devet vojnih uporišta pobunjeničkih grupa u Gazi. 

Palestinski pokret Hamas saopštio je 25. marta da je uz posredstvo Egipta postignuto primirje u Gazi.

Egipat i Izrael nisu potvrdili Hamasove navode o postignutom primirju. 

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.