Oglasi

U Njemačku stiže 50 izbjegle djece iz kampa Moria

Očekuje se da će s istom grupom u Njemačku otputovati još dvadesetero djece kojoj je potrebna liječnička pomoć.
Djeca izbjeglice u Njemačku bi trebala stići u srijeduEPA

Prvih 50 od 150 maloljetnih izbjeglica bez pratnje iz uništenog izbjegličkog kampa Moria na grčkom otoku Lezbosu trebalo bi otputovati u Njemačku do kraja sedmice, saopćilo je njemačko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Očekuje se da će s istom grupom u Njemačku otputovati još dvadesetero djece kojoj je potrebna liječnička pomoć, zajedno s članovima uže porodice, prenosi Hina, pozivajući se na dpa. Grupu ne bi trebalo činiti više od 140 osoba.

Po planu, u Njemačku bi trebali stići u srijedu.

Požar u kampu Moria

Izbjeglički kamp na Lezbosu početkom septembra gotovo je potpuno izgorio, a nekoliko hiljada izbjeglica koji su ostali na otoku još uvijek je bez ikakvog skloništa. 

Nakon požara na kopneni dio Grčke prevezeno je oko 400 maloljetnika bez pratnje. Vlasti vjeruju da su požar podmetnuli migranti koji žive u kampu.

Izvor: Afencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.