Oglasi

U New Yorku zaplijeno 1,5 tona kokaina

Američke vlasti u njujorškoj luci zaplijenile su 1,5 tona kokaina, ulične vrijednosti 77 miliona dolara.
Ovo je najveća zapljena kokaina u njujorškoj luci od 1994. godine, kada je zaplijenjeno 2,7 tona bijelog prahaEPA-EFE / Ilustracija

Američke vlasti zaplijenile su približno 1,5 tona kokaina u njujorškoj luci, što se nije dogodilo u posljednjih 25 godina, saopćili su nadležni, ocijenivši kako se bijeli prah vraća u upotrebu, prenose agencije.

Droga, čija se vrijednost u uličnoj preprodaji ocjenjuje na 77 miliona dolara, otkrivena je 28. februara, a bila je u 60 paketa naslaganih u kontejneru u luci New York/Newark, glavnom terminalu na tom području, nekoliko kilometara udaljenom od New Yorka.

Kako se saznaje od izvora bliskih istrazi, krijumčari su provalili u kontejner i stavili drogu u pregledani teret koji je bio ukrcan u kolumbijskoj luci Buenaventura, rekao je za AFP dobro obaviješten izvor.

'Zakleti neprijatelj New Yorka'

Nakon zapljene niko nije uhapšen, saopćila je američka Agencija za suzbijanje zlouporabe narkotika - DEA.

Ovo je najveća zapljena kokaina u njujorškoj luci od 1994. godine, kada je zaplijenjeno 2,7 tona bijelog praha, navodi DEA.

"Kokain, zakleti neprijatelj New Yorka u 90-im, vraća se", rekao je u saopćenju agent DEA-e Ray Donovan zadužen za istragu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.