Oglasi

U Italiji i dalje blokirano više od 40 migranata

Italijanski ministar Matteo Salvini optužio je Holandiju i EU da nisu zainteresovane za sudbinu migranata na holandskom humanitarnom brodu.
Brod Sea Watch 3 spasio je 12. juna 53 migranta kod libijske obale EPA

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Matteo Salvini optužio je Holandiju i Evropsku uniju (EU) da nisu zainteresovane za sudbinu 42 migranta blokiranih 11 dana u blizini italijanskih teritorijalnih voda na jednom holandskom humanitarnom brodu.

"Lično sam pisao holandskom kolegi. Ne mogu da verujem da su nezainteresovani za taj brod koji plovi 11 dana", naveo je Salvini, inače lider ekstremno desničarske stranke Liga.

Brod Sea Watch 3 spasio je 12. juna 53 migranta kod libijske obale.

Trudnice odvedene na Lampeduzu

Kapetan broda je odbio da migrante vrati u Libiju, već je usmerio brod ka Italiji.

Deset migranata, među kojima trudnice, odvedeno je na Lampeduzu dok su 42 migranta ostala na brodu koji ne sme da uđe u italijanske vode zbog straha od zaplene.

"Smatramo da su holandska vlada i EU, daleke i odsutne po običaju, odgovorne za sve što se može dogoditi tim ljudima na brodu", dodao je Salvini koji je ranije zabranio pristup italijanskim lukama za brodove sa migrantima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.