Oglasi

U akciji Interpola zaplijenjeno više od 55 tona droge

Tokom planetarne operacije 'Riba lav' uhapšeno je 1300 osoba osumnjičenih za trgovinu drogom.
Zaplijenjeno je više od 35 tona kokainaepa

Više od 55 tona droge zaplijenjeno je u septembru i oktobru tokom operacije međunarodne policije, objavio je Interpol, koordinator operacije.

Tokom planetarne operacije "Riba lav" uhapšeno je 1300 osoba osumnjičenih za trgovinu drogom, precizira se u saopćenju organizacije policijske saradnje.

Među drogom zaplijenjenom između 17. septembra i 8. oktobra, konfiskovano je više od 35 tona kokaina, od kojih oko 1,2 tone u brazilskoj luci Santos, skrivene u  brodu koji se uputio u Obalu Slonovače. Pronađeno je i 15 tona konoplje i pet tona heroina te 430.000 tableta kaptagona (na bazi amfetamina).

Potreba koordiniranog pristupa

Interpol nije precizirao mjesta svih zapljena. Za tu akciju je Interpol, kojem je sjedište u Lyonu, mobilizirao svoje urede u Harareu i u Singapuru.

Policija je zaplijenila više od 18 miliona tableta "yaba" sintetičke droge u jugoistočnoj Aziji i razotkrila laboratorij u Holandiji.

Operacija "Riba lav" naglašava važnost izazova s kojim je suočena policija cijelog svijeta i potrebom koordiniranog pristupa borbe protiv trgovine drogom i pripadajućim zločinima, komentirao je generalni sekretar Interpola Juergen Stock.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.