Oglasi

Tuska vojska uspostavila kontrolu nad Ras al-Aynom

Turske trupe i opozicione jedinice koje se bore protiv vojske Sirije ušle su u Ras al-Ayn.
Prethodno su Demokratske snage, formirane oko kurdskih oružanih grupa, počele da se povlače iz Ras al-AynaEPA/Ilustracija

Turska vojska danas je uspostavila kontrolu nad sirijskim pograničnim gradom Ras al-Ayn, prenose mediji, javlja Tanjug

Turske trupe i opozicione jedinice koje se bore protiv vojske Sirije ušle su u Ras al-Ayn, nakon što su se jedinice koalicije Sirijskih demokratskih snaga povukle iz grada.

Prethodno su Demokratske snage, formirane oko kurdskih oružanih grupa, počele da se povlače iz Ras al-Ayna, kao što je dogovoreno sa SAD-om, prenosi TAS S.

Uspostavljanje „sigurnosne zone“

Ankara ne odustaje od uspostavljanja "sigurnosne zone" u sjevernim regionima Sirije, duž granice, gdje bi se mogle vratiti izbjeglice iz Turske.

Sjedinjene Američke Države i Turska postigle su sporazum o obustavi borbene operacije 17. oktobra u periodu od 120 sati, kako bi kurdske jedinice Sirijskih demokratskih snaga imale vremena da napuste područje pogranične "sigurnosne zone".

Izvor: Agencije
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.