Trump: Uskoro sastanak sa Kim Jong-unom

Trump se osvrnuo na sastanak lidera dvije Koreje i izrazio nadu da će dvije strane 'moći jednog dana da žive u harmoniji, prosperitetu i miru' (Arhiva)

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je da će se uskoro sastati sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom u okviru napora za denuklearizaciju Korejskog poluotoka.

On je, također, izrazio nadu da će doći dan kada će Sjeverna i Južna Koreja moći da žive zajedno u miru, prenosi Reuters.

‘Mnogo bolja alternativa’

Obraćajući se američkim sportistima koji su učestvovali na Zimskoj olimpijadi u Južnoj Koreji, Trump se osvrnuo na sastanak lidera dvije Koreje i izrazio nadu da će dvije strane “moći jednog dana da žive u harmoniji, prosperitetu i miru”.

“Izgleda da bi to moglo da se desi. Ljudi su govorili da je to nemoguće. Govorili su da postoje dvije alternative: da se stvari ostave ovako illi da se ide u rat. A sad imamo mnogo bolju alternativu nego što je bilo ko mislio da je moguće”, rekao je.

Sjeverna i Južna Koreja dogovorile su prekid svih neprijateljskih djelovanja “na zemlji, na moru i u zraku” koja mogu da uzrokuju vojne tenzije i sukobe.

Izvor: Agencije