Trump se zahvalio sebi: ‘Hvala, gospodine predsjedniče’

Burza
Glavni američki berzovni indeksi zabilježili su nove rekordne rezultate u trgovanju (AP)

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u subotu na Twitteru zahvalnicu samom sebi, uz konstataciju da cijeli svijet zavidi SAD-u i priloženu vijest o uspjesima Wallstreeta.

“Našoj zemlji zavidi cijeli svijet. Hvala Vam, gospodine predsjedniče!”, napisao je on, kako prenosi Tanjug.

Uz tu poruku, on je objavio Twitter objavu sa službenog profila Bijele kuće, gdje piše da su u srijedu tri glavna američka burzovna indeksa zabilježila rekordne rezultate.

Rast glavnih indeksa

Priložena je vijest o tome, objavljena na poznatoj washingtonskoj internetskoj stranici thehill.com, koja prati američku politiku, a u kojoj se navodi da je nastavljena serija rasta dobiti na Wallstreetu, nakon što su burzovni indeksi “Dow Jones Industrial Average”, “S&P 500” “NASDAQ Composite” zabilježili nove rekordne rezultate u trgovanju, koje u srijedu bilo skraćeno zbog proslave Dana nezavisnosti SAD-a idućeg dana.

Trump je i u studenom prošle godine zahvalio samome sebi na Twitteru, nakon završetka obilježavanja Dana zahvalnosti.

“Tako je sjajno što cijene goriva padaju (hvala predsedniče T). Dodajte to, što je poput velikog smanjenja poreza, našim ostalim dobrim ekonomskim vijestima. Inflacija oborena (čujete li to vi u FED [Federalne rezerve])!”, poručio je Trump.

Pad fabričkih narudžbi

Ranije ovoga tjedna objavljeno je kako je broj novih narudžbi robe proizvedene u SAD-u pao u svibnju drugi mjesec zaredom, što ukazuje na nastavak slabosti proizvodnog sektora.

Tvornice su primile u promatranom mjesecu 0,7 posto manje novih narudžbi nego u travnju, uslijed slabe potražnje za transportnom opremom, priopćilo je američko Ministarstvo trgovine.

Industrijski sektor, koji čini približno 12 posto ekonomije SAD-a, pogođen je trgovinskim tenzijama između SAD-a i Kine te smanjenjem proizvodnje Boeingovih zrakoplova tipa 737 MAX, navodi britanska agencija.

Izvor: Agencije