Trump: Razgovor s Pjongjangom nije rješenje

Jim Mattis, SAD, Song Young-moo, Južna Koreja
Mattis je rekao da s južnokorejskim kolegom nastavlja raditi na osiguranju zaštite dviju nacija (Getty Images)

Američki ministar obrane Jim Mattis izjavio je SAD nije ostao bez diplomatskih rješenja kada je u pitanju Sjeverna Koreja

On je to rekao samo nekoliko sati nakon što je predsjednik Donald Trump na Twitteru poručio da “razgovor nije rješenje”, prenosi Reuters.

Na novinarsko pitanje uoči sastanka sa južnokorejskim kolegom u Pentagonu o tome je li SAD ostao bez diplomatskih rješenja za Sjevernu Koreju, Mattis je odgovorio “ne”.

“Nikada nam nije ponestalo diplomatskih rješenja. Nastavljamo raditi zajedno i ministar i ja dijelimo odgovornost kako bi se osigurala zaštita naših nacija, naših ljudi i naših interesa”, dodao je Mattis.

‘Nema priče’

Bijela kuća nije bila spremna razjasniti najnoviju Trumpovu poruku na Twitteru, kao i što je mislio kada je spomenuo riječ “iznuda” povodom aktualne krize sa sjevernokorejskim nuklearnim programom, prenosi AP.

Trump je odbacio mogućnost diplomatskih pregovora sa Sjevernom Korejom, dan nakon što je Pjongjang ispalio balističku raketu preko Japana, izazvavši time osudu cijelog svijeta.

“SAD razgovara sa Sjevernom Korejom i isplaćuje im novac za iznude već 25 godina. Razgovor nije rješenje!”, napisao je on na svom Twitter profilu.

Trump je u utorak rekao da je svijet primio poruku Sjeverne Koreje i da su sad sve opcije na stolu.

Izvor: Agencije