Trijumf Viktora Troickog u Sydneyu

Srpski tenisač Viktor Troicki osvojio je naslov na ATP turniru u Sydneyu nakon što je u finalu svladao Kazakhstanca Mihaila Kukuškina sa 6:2, 6:3.

Ovo je druga titula Troickog u karijeri, nakon one osvojene u Moskvi 2010.

Srpski tenisač je ovim trofejem okrunio period povratka na teren, koji je počeo u srpnju 2014., nakon gotovo jednogodišnje pauze zbog kršenja antidoping pravila.

Trociki je brzom i efikasnom igrom iznenadio Kukuškina, koji nije mogao odgovoriti na ‘paljbu’ koju mu je srpski tenisač slao od početka meča, prenosi Tanjug.

Slijedi skok na ATP listi

Troicki je u prvom setu, nakon kratkog razdoblja izjednačene igre, dva puta oduzeo servis Kukuškinu, da bi i u drugom dijelu igre nastavio istom žestinom.

Kukuškin se nakon medicinskog ‘time-outa’ zbog grčeva u mišićima vratio u meč, došao do prvog brejk (4:3) ali je to bilo sve što je pokazao, budući da je srpski igrač uzvratio, napravio drugi brejk i svojim servisom stavio točku na meč.

Srpskom tenisaču, trenutačno 92. na svijetu, ova pobjeda donijet će veliki skok na ATP listi jer će se u ponedjeljak naći na poziciji između 50. i 60. mjesta.

Izvor: Agencije