Oglasi

Tokom protesta u Gazi ranjeno 38 Palestinaca

U intervenciji izraelskih vojnika na mirnim protestima od početka godine ubijeno je više od 320 Palestinaca, a ranjeno približno 18.500.
Stotine Palestinaca učestvovale su u demonstracijama kod sigurnosne ograde na granici između Pojasa Gaze i IzraelaEPA-EFE

U intervenciji izraelskih vojnika tokom mirnih protesta "Marš za veliki povratak" u petak, koje Palestinci organiziraju duž granice Pojasa Gaze s Izraelom, ranjeno je 38 osoba.

U saopćenju Ministarstva zdravstva Palestine navodi se da su izraelski vojnici otvorili vatru na Palestince koji su protestirali na istočnoj granici Gaze, prenosi Anadolija.

Dodaje se da je tom prilikom ranjeno 38 učesnika demonstracija, od čega 16 bojevom municijom.

Stotine Palestinaca učestvovale su u petak u demonstracijama kod sigurnosne ograde s visoko istaknutim palestinskim zastavama.

'Marš za veliki povratak'

Palestinci od 30. marta na granici između Pojasa Gaze i Izraela organiziraju mirne demonstracije "Marš za veliki povratak".

Demonstranti traže povratak na teritorije s kojih su protjerani, kao i ukidanje blokade Gaze uvedene 2006.

U intervencijama izraelskih vojnika na mirnim protestima od početka godine ubijeno je više od 320 Palestinaca, a ranjeno približno 18.500.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.